Završeni radovi!

3. Mart 2020.

Dana 13.01.2020. godine izvođač radova konzorcijum Institut "Mihajlo Pupin" (Institut "Mihajlo Pupin"-Automatika, Netico Solution Niš, Elektromotaža Kraljevo, Institut "Nikola Tesla" i Prointer Beograd) završio je isporuku, montažu i podešavanje opreme za LOT 3: "Sistem daljinskog nadzora i upravljanja srednjenaponskom distributivnom mrežom u području Elektrosrbije Kraljevo", nakon 728 radnih dana.

Elektroprivredi Srbije je tokom realizacije projekta isporučeno 4440 komada opreme iz donacije Evropske Unije. Oprema je instalirana i konfigurisana na tri stotine osamdeset šest (386) lokacija u šest ogranaka Elektroprivrede Srbije, i to: Čačak, Užice, Kruševac, Kraljevo, Loznica i Jagodina. Šesnaest (16) dispečarskih centara će ubuduće daljinski nadgledati i upravljati sa tri stotine pedeset četiri nove tačke (354) u sistemu srednjenaponske distributivne mreže. Daljinski novo-upravljane tačke omogući će bržu reakciju u vanrednim situacijama i generalno bržu lokalizaciju kvarova. Otklanjanje kvarova će se ubrzati, a krajnji korisnici će kao rezultat imati manje prekide u napajanju električnom energijom tokom vremenskih nepogoda ili drugih nepredviđenih situacija.

14.01.2020. godine počeo je garantni period u kome će nadzorni inženjer Gopa-intec Gmbh sa stručnjacima Elektroprivrede Srbije nadgledati funkcionisanje sistema i u slučaju potrebe zahtevati od izvođača radova da uradi popravke.