Elektroprivreda Srbije (EPS) postala vlasnik četiri mobilne trafostanice

14. April 2020.

Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji i nadzorni inženjer Gopa-intec Nemačka sa zadovoljstvom konstatuju da je završen prvi deo projekta "Električna oprema za reakciju u vanrednim situacijama u Republici Srbiji".

Zahvaljujući donaciji Evropske unije, Elektroprivreda Srbije (EPS) dobila je jednu mobilnu trafostanicu 110/35kV, 20MVA proizvođača ABB Srbija i tri mobilne trafostanice 35/10kV, 8MVA proizvedene od strane konzorcijuma GAT Novi Sad i Inesing Spa Italija. Garantni period je završen i mobilne trafostanice su postale deo sistema distributivne mreže EPS-a za reakciju u vanrednim situacijama.

Četiri mobilne trafostanice biće velika pomoć Elektroprivredi Srbije u nastojanjima da distributivnu mrežu održe stabilnom i omoguće kontinuirano napajanje potrošača u vanrednim situacijama. Za građane Srbije to znači mnogo manje vremena bez električne energije u vanrednim situacijama. Oni će zahvaljujući ovom poduhvatu moći da se osećaju sigurnije i stabilnije kada je potrošnja električne energije u pitanju.

Ukupna vrednost doniranih mobilnih trafostanica je 3.182.280 eura, dok je ukupna vrednost projekta oko 9 miliona eura.

Još jednom, Evropska unija svojim donacijama pomaže Srbiji da bude sigurnije i bolje mesto za život.